Nagykanizsai veterán birkózók érmei

Egy arany-, két ezüst-, és két bronzérem a mérlege a Kanizsai Birkózó SE legidősebbjeinek, akik a miskolci egyetemi körcsarnokban a Veterán Országos Bajnokságon léptek szőnyegre.

A viadalt kötött-, és szabadfogásban rendezték meg, s több kategóriában 170 induló mérte össze tudását. A kanizsai klub színeiben a 41-45 év közöttiek mezőnyében az alelnök, 69 kilogrammos Fata József kötöttfogásban harmadik lett, míg a szabadfogásban aranyérmet szerzett. Az elnök, dr. Kalmár István kizárólag kötöttfogásban szerepelt, s a harmadik helyen végzett. Ladányi István „Csutak” a 61-65 évesek között remekelt, hiszen 69 kilogrammban mindkét fogásnemben a döntőben szenvedett vereséget, így tehát másodikként hagyhatta el a szőnyeget.

A fiatalok eközben kemény edzéseken hangolódnak a hétvégi ceglédi kötöttfogású serdülő rangsorversenyre, melyen egyben kadett válogatót is tartanak. Erre a viadalra, Szatmári Zsolt a kanizsai egyesület edzője a 76 kilogrammos Béli Attilára és az 59 kilogrammosoknál Faludi Mátéra számít. A kadett birkózók május 6-11-ei bulgáriai Európa-bajnokságára készülő Egyed Balázs és Németh Márton sem pihenhet, ők legközelebb a junior Egyed Zsanettel egy nemzetközi versenyen szerepelnek a romániai Bukarestben.