Nem jár a vonat a Zalaegerszeg-Rédics vonalon és Murakeresztúr meg Őrtilos között

A Székesfehérvár-Gyékényes vonalon késnek, a Zalaegerszeg-Rédics vonalon, valamint Murakeresztúr és Őrtilos között pedig nem járnak a vonatok – tájékoztatta a Mávinform szombat reggel az MTI-t.

Közleményük szerint a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vasútvonalon jelentős, 20-60 perces késések várhatók a reggeli, délelőtti órákban, mert Zalaszentjakab és Nagyrécse között egy Budapestre tartó gyorsvonat áramszedője eltört és leszakította a felsővezetéket. A helyreállításig Nagykanizsa és Zalakomár között pótlóbuszok viszik az utasokat.

   Balatonszemes és Siófok között szintén pótlóbuszokra kell átszállniuk az utasoknak pályafelújítás miatt. A vasútvonal Gyékényes-Murakeresztúr közötti szakaszán, Murakeresztúr és Őrtilos között a felsővezetékekre dőlt fák eltávolításáig és a helyreállításig ugyancsak busz szállítja az utasokat.

A Zalaegerszeg-Rédics vonalon a vízátfolyások miatt egyelőre bizonytalan, hogy a napi néhány vonat közül melyik indulhat majd el. A vasúttársaság egy busszal megkezdte az utasok elszállítását. A busz csak azokat a vasútállomásokat, megállókat érinti, amelyek megközelítését nem akadályozzák közúti vízátfolyások.