Nincs vevő, leáll a Bonbonetti – a dolgozók egy része új munkát kap a Kanizsa Pékségnél

Várhatóan december 10-én befejezi a működését és ezzel az ostyagyártást a Bonbonetti Choco Kft. nagykanizsai cége, a Choco Bonita Kft., a csoportos létszámleépítéssel elküldött 64 dolgozó mintegy harmadát az ugyanazon a telephelyen működő Kanizsa Pékség foglalkoztatná tovább.

Lakos István, a budapesti Bonbonetti Choco Kft. projektfelelőse az MTI megkeresésére szerdán elmondta: több érdeklődő is jelezte, hogy megvásárolná a nagykanizsai, ostyagyártással foglalkozó üzemet, de nem sikerült olyan potenciális vevőt találni, aki nagyobb létszámmal átvette volna a céget.

Mint hozzátette: a törvényes előírásoknak megfelelően jelentették be már nyáron a csoportos létszámleépítést a munkaügyi központnak, s a távozó dolgozók ezekben a napokban kapják meg a felmondólevelüket.

A Kanizsa Pékség Zrt. – amely bérbeadóként biztosította eddig az üzemcsarnokot a Choco Bonita számára – a csoportos létszámleépítéssel távozó 64 dolgozónak munkalehetőséget ajánlott, közülük 25-en jelezték, hogy átmennének a sütőipari vállalathoz – mondta el az MTI-nek Polgár Ervin, a társaság vezérigazgatója.

Úgy vélekedett, hogy komoly tőkeerejű cégre lett volna szükség vásárlóként, s bár önkormányzati és minisztériumi segítséget is kaptak a társaság és a munkahelyek megmentése érdekében, ilyen vevőt nem sikerült találni. A Kanizsa Pékség ugyanakkor bővítést tervez, ezért várhatóan mind a 25 jelentkezőt alkalmazni tudja, ami azért is könnyen megy, mert a Choco Bonitától eddig is bérelt munkaerőt.

Polgár Ervin közölte: az utóbbi négy évben a Kanizsa Pékség mintegy másfél milliárd forintos fejlesztést hajtott végre, ennek köszönhetően jelenleg – leányvállalatával, a Göcsej Pékséggel együtt – 245 munkavállalót foglalkoztat. Nagykanizsai, 12 ezer négyzetméteres telephelyének mintegy harmadát bérelte eddig a Choco Bonita, ezen a területen a sütőipari cég újabb fejlesztéseket tervez.