Önkormányzat – szerdán alakuló ülés szervezeti és személyi döntésekkel

Az új testület első hivatalos összejövetel a Vasember ház Dísztermében lesz. Úgy tudni, hogy a jövőben ez lesz a 14 fős önkormányzat állandó tanácskozási helye.

A helyi választási bizottság elnökének beszámolóját követően esküt tesznek a megválasztott képviselők és Dénes Sándor polgármester is, aki esküjét követően ismerteti programját. Ezt követően módosítják az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát, összevonják az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportbizottságot és a Szociális és Egészségügyi Bizottságot. Az új bizottság elnevezése Humán Bizottság. E változás után a testület négy állandó bizottságot működtet (Pénzügyi Bizottság 7 fő, Ügyrendi, Jogi és Közrendi Bizottság 7 fő, Homán Bizottság 9 fő, Városfejlesztési- és Üzemeltetési Bizottság 9 fő). A testület alakuló ülésén jóváhagyja a polgármester fizetését is. E téren nincs mérlegelési jogkörük, kiszámításának módját törvény írja elő. Dénes Sándor illetménye havi 747.900 forint lesz, ehhez társul ugyancsak havi 112.185 forint költségtérítés.

A képviselők zárt ülésen döntenek az alpolgármesterek személyéről és a bizottsági tagok megválasztásáról. A 8800.hu úgy tudja, felvetődött, hogy az elmúlt években jelentősen átszervezett önkormányzati feladatok miatt esetleg elegendő lenne a korábbi kettő alpolgármester helyett egy is, de végső döntés csak szerdán várható.