Őrizetben a körözött embercsempész

A zalai rendőrök Rédicsen fogták el a 35 éves pakisztáni férfit, aki ellen embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogatóparancs volt érvényben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 35 éves pakisztáni férfi megbízást adott és gépkocsikat biztosított két albán állampolgárságú férfinak, hogy anyagi ellenszolgáltatásért a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkező külföldieket vigyenek el Olaszországba. A gyanúsított 2016. június 13-án 3 óra 40 perckor az illegális bevándorlók szállítását végző két gépkocsi előtt közlekedett Murarátkán, egy bolgár honosságú személyautóval, amikor a rendőrök megállították. Az ellenőrzés alatt a közelükbe érkezett a két migránsokat szállító gépjármű is, amelyek közül az egyik sofőr a rendőröket látva menekülni kezdett. A járőrök azonnal a kisbusz után mentek és elfogtak kilenc afgán személyt, valamint a jármű albán sofőrjét. A másik járművet a magyar hatósággal együttműködve a szlovén rendőrök Dolga Vason tartóztatták fel, melyben négy, okmányokkal nem rendelkező afgán személy volt.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított biztosította az utat a két migránsokat szállító gépkocsi előtt.

A zalai rendőrök a 35 éves pakisztáni férfit, aki ellen embercsempészés bűntett miatt elfogatóparancs volt érvényben, Rédicsen fogták el 2016. augusztus 2-án 10 órakor, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.

Video: https://youtu.be/sqt9zD01PXg