Összebalhéztak a sofőrök, még egy pisztoly is előkerült

Csütörtökön délelőtt Keszthelyen a Sömögye úton közlekedett egy 37 éves magyar férfi Suzuki típusú járművével a 71-es számú elkerülő út irányából a Tapolcai út irányába, amikor elmondása szerint egy általa ismeretlen idősebb ember magyar rendszámú autójával le akarta szorítani az útról.

A manővert követően mindkét járművezető megállt, és kiszállt, hogy megbeszéljék az előzőekben történteket. Ekkor az idős férfi angolul beszélt, majd egy gáz-riasztó fegyvert vett elő övtáskájából és a magyar férfi fejéhez tartotta, amikor a sértett a rendőrséget tárcsázta, elhagyta a helyszínt terepjárójával.

A keszthelyi rendőrök a 76 éves angol férfit gyenesdiási otthonában találták meg, ahonnan előállították a Keszthelyi Rendőrkapitányságra. A külföldit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, aki a terhére rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerte el. Elmondása szerint önvédelemből vette elő a fegyvert, mert a másik autós agresszíven lépett fel vele szemben.

 

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 76 éves angol férfi ellen.