Összeverekedtek a nagykanizsai kosármeccsen

Vádemelési javaslattal zárta a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya azt a nyomozást, amelyet nyilvános rendezvényen elkövetett csoportos garázdaság bűntett és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. február 16-án 16 órakor a nagykanizsai sportcsarnokban tartott másodosztályú kosárlabdameccsen verekedés tört ki. A gyanú szerint az első negyed kilencedik percében egy szurkoló futott be a pályára és egy zalaegerszegi játékost nekilökött a palánknak. Ekkor több szurkoló beszaladt a pályára. A nagykanizsai rendőrök néhány óra alatt beazonosították a verekedésben részvevőket és előállították őket a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra. A nyomozók megállapították, hogy az egyik garázdálkodó férfi a meccs után egy helyi borozóban mulatta az időt, amikor egy 29 éves szepetneki ismerőse minden előzmény nélkül szóváltásba keveredett egy nagykanizsai férfival. A 38 éves újudvari férfi ismerőse védelmére kelt és rátámadt a helyi férfira, míg 29 éves társa az asztalokat is fellökte. A meccsen garázdálkodó négy férfi közül hárman a bűncselekmény elkövetését beismerték, egyikük azonban tagadta mind a meccsen történt verekedést, mind a borozóban történt tettlegességet. A borozóban a veszekedést kezdeményező 29 éves férfit is gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmény elkövetését szintén tagadta.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 33 éves gelsei N. Csabával, a 38 éves újudvari L. Andrással, 31 éves tárnoki S. F. Lajossal, és a 30 éves B. Attilával szemben nyilvános rendezvényen elkövetett csoportos garázdaság bűntett, továbbá a 38 éves újudvari L. Andrással és a 29 éves Zs. Péterrel szemben pedig garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.(police.hu)