A pályázat lezárult, de folytatása következik – egészségre nevelés az őrtilosi Lurkó Kuckó Óvodában

A Lurkók Jövője Alapítvány az őrtilosi óvodásokért fenntartásában az őrtilosi Lurkó Kuckó Óvodában az Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat 10 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásából egészségre nevelő, szemléletformáló programok zajlottak az elmúlt egy évben.

A pályázat célja volt az egészséges életmód területén olyan mintaadás, amely a gyermekeken keresztül a szülők szemléletét is befolyásolni tudja, hogy tevőlegesen részt vegyenek az egészséges életmód kialakításában. A gyerekek közvetítésével a szülőknek is váljék igényévé a rendszeres mozgás, a friss levegőn tartózkodás.

mentősökA program megvalósítása során jelentős érdeklődés mellett és nagy sikerrel szerveztek, rendeztek tíz alkalommal játszóházat, öt főzőnapot, négy sportversenyt és egy túrát. Egészségügyi állapotfelmérés készült szülőkről és gyermekekről, emellett gyerekpszichológus közreműködésével szakember fórumot is szerveztek. Tíz alkalommal táncházon vehetek részt gyermekek és szüleik, remek hangulatban együtt mozogták végig a táncos foglalkozást.

Kiemelkedő rendezvény volt az egészséghét, amelynek programjában főzőnap, orvosi felmérés, bohócműsor, mentős bemutató, koncert, Tengerecki játszóház és légvár szerepelt.

A pályázati forrásból nagy sikerrel megvalósított programsorozat egy éves időszakot ölelt fel. A programok összeállítása hagyományteremtő szándékkal történt, így a programok olyan elemeket is tartalmaztak, amelyeket – illeszkedve az egészségtervhez – a pályázó saját maga fenn tud tartani, rendszeresíthetők és beépíthetők az óvodai élet mindennapjaiba.

Infoblokk3_ERFA_egyesUSZT_logo_rgb