Pincék tolvaját fogták el a kanizsai rendőrök

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói többrendbeli lopással gyanúsítanak egy 22 éves zalakomári férfit, aki ellen vádemelést javasolnak a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.

A 22 éves fiatalember 2014. május 9-re és június 3-ra virradóan több hegyi pincébe tört be a Zala megyei Csincsó hegyen és a Börzöncei-hegyen, ahonnan többek között élelmiszert, alkoholt – pálinkát, sört –, egyéb használati tárgyakat, így kézi rádiót, akkumulátort, benzint, benzines kannát, kézi szerszámokat, luszter lámpát, valamint szarvasagancsokat is ellopott.

A cipője és az egyik lopott használati tárgy buktatta le a betörőt, akit 2014. június 12-én fogtak el otthonában a zalai rendőrök. A férfi a terhére rótt bűncselekmények elkövetését tagadta. A házkutatáskor lefoglalt tárgyakról azt állította a nyomozóknak, hogy „lomizik”, ezért sok tárgy abból származik, miközben a sértettek felismerték ellopott tárgyaikat a rendőrségen.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya K. István ellen 18 rendbeli lopás vétség és bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal megküldte a nyomozási iratokat a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.