Pisztoly az ülés alatt

Zalakomári lakosokat ellenőriztek a marcali egyenruhások Sávolynál, járművükben engedély nélkül tartott fegyvert találtak.

n3205704A Marcali Rendőrkapitányság egyenruhásai február 3-án délelőtt Sávoly külterületén, a 7-es számú főúton ellenőriztek egy tehergépjárművet, melynek átvizsgálása alkalmával a jobb első ülés alól előkerült egy engedély nélkül tartott, töltetlen állapotú maroklőfegyver. A rendőrök a gépkocsi vezetőjét és fiát bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A 26 éves K. Szabolcsot gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, aki elmondta, hogy a pisztolyt korábban úgy találta és szándékában állt leadni a hatóságnál, azonban ez elmaradt és csak elhelyezte a járműben, majd megfeledkezett róla.

Ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A terhelt édesapját tanúként hallgatták ki a nyomozók, majd mindketten szabadon távozhattak. A fegyvert a nyomozás keretében lefoglalták a rendőrök.