Pozitív lett a drogtesz – a vád kábítószerrel való visszaélés

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet kábítószerrel visszaélés bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

Még 2012. december 15-én a nagykanizsai járőrök megállítottak egy autót a 7-es számú úton a régi lőtér épületénél, és ellenőrizték a jármű négy utasát. Amikor a rendőrök átvizsgálták az autót és megnézték a négy fiatal ruháját, ismeretlen növényi eredetű törmeléket, valamint sodort cigarettát találtak, ezért valamennyiüket előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra.

A négy férfinél alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott, továbbá a házkutatások alkalmával egyikük otthonában további növényi törmeléket és magokat találtak, amelyeket a zalai rendőrök lefoglaltak. A nyomozók szakértőket rendeltek ki, majd a 18 éves M.C., a 23 éves T. Dávid nagykanizsai lakosokat kábítószerrel visszaélés vétség, valamint a 30 éves B. Gábor nagykanizsai lakost kábítószerrel visszaélés bűntett, a 31 éves M. Árpád nagykanizsai lakost kábítószerrel visszaélés bűntett és bódult állapotban járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás során két fiatallal – a 18 éves M.C., a 23 éves T. Dávid – szemben elterelés miatt az eljárást felfüggesztették, a másik két ember ellen pedig a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.