Remekművek kicsiben és nagyban a kanizsai galériákban

bele1Bőséges kínálat várja ezekben a napokban a képzőművészet kanizsai híveit.

A Hevesi Művelődési Központ „Az én hobbim” sorozata keretében szerdán este nyílt meg az intézmény már nyugdíjas igazgatójának bemutatója. Papp Ferenc bélyeggyűjteményének egy különleges csoportját, a magyar képzőművészeti alkotásokat ábrázoló miniatűröket helyezte el a kiállítás tárlóiban. Erre a bemutatóra érdemes nagyítót is vinni, hisz jobbára csak így derül ki, hogy az apró képek milyen valósághűen adják vissza az eredeti alkotások részleteit.

bele2A Plakát Házban pénteken este nyílik az Amerikában élő Rudy Hajnal ötvös és H. Vali festőművész közös tárlata, mely az IMAGINE címet viseli. John Lennon híres dala óta ez a cím valóban beindítja a KÉPZELetet, szárnyalhat a fantázia a különleges rezek és festmények között. A tárlat megnyitójának vendégeit Dénes Sándor köszönti, majd Szale László Pulitzer díjas publicista mond megnyitót. A program tiszteletbeli vendége a nagykanizsai születésű Prof. Dr. Gerlinger Imre, a PTE Fül-, orr-, gégészeti Klinika vezetője.

Jövő hét elején, pontosan 13-án egy, a város művészeti életéhez kapcsolódó előadásra várják a Kiskastélyba az érdeklődőket. Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet nem régen megnyílt állandó kiállítása ad „hátteret” dr. Lázár Imre „Festőecsettel a világ körül” című előadásának, mely az évtizedekig Indiában alkotó, s onnan alkotásaik, személyes tárgyaik révén a közelmúltban „hazatért” anya és lánya életét és munkásságát méltatja. Dr. Lázár Imre 1988-ban találkozott először Újdelhiben Brunner Erzsébettel, s vele haláláig szoros kapcsolatot ápolt. Brunner Erzsébet halála után személyesen intézte a Nagykanizsának adományozott képek és más hagyatéki tárgyak hazaszállítását. Minden bizonnyal erről is szó lesz majd a 13-án, kedden 16.30-kor kezdődő programon.