Rendbontó szurkolók a bíróság előtt

A héten két, zalai sporteseményen történt atrocitás miatt állnak bíróság elé szurkolók. Nagykanizsán egy kosármeccsen alakult ki tömegverekedés, Zalaegerszegen pedig a ZTE meccsen történt rendbontás.

November 12-én 08:30 órai kezdettel tárgyalja a Nagykanizsai Járásbíróság annak az öt szurkolónak az esetét, akiknek a magatartása a vád szerint a Nagykanizsán 2013. február 16. napján rendezett Nagykanizsa-Zalaegerszeg bajnoki kosárlabda-mérkőzésen tömegverekedéshez vezetett. A vádiratban foglaltak szerint már 8-10 perccel a meccs kezdése előtt nagyobb létszámú ittas társaság érkezett a terembe, s szidalmazni kezdték a zalaegerszegi szurkolókat és játékosokat. Az első negyed 9. percében a hazai szurkolók inzultálni kezdték az egyik zalaegerszegi játékos barátnőjét. A szópárbajból tettlegesség lett: a III. rendű vádlott ököllel fejbe ütötte a lányt. Ezt látva a zalaegerszegiek játékosa a lány segítségére sietett, mire kanizsai szurkolók – köztük a vádlottak – beugráltak a pályára. Tömegverekedés alakult ki, melynek során a vádlottak a játékban lévő egerszegi kosarasokat is bántalmazták. Mikor a vádlottak értesültek róla, hogy kihívták a rendőröket, elhagyták a helyszínt.

A  Zalaegerszegi Járásbíróságon november 14-én 9 órakor kezdődik az a tárgyalást, melyen hivatalos személy elleni erőszak előkészülete vétsége miatt áll bíróság előtt egy szurkoló. 2013 februárjában a ZTE – Fehárvár FC focimeccsen nézeteltérés alakult ki a hazai és a vendég szurkolók között, s emiatt rendőri intézkedésre került sor. A vádlott látva, hogy a szurkolókat rendőrök kísérik, arra buzdította társait, „szabadítsák ki” az előállítottakat, s felszólítására a vele lévő mintegy 20 fős társaság a rendőrök felé indult, akik gázspray-t alkalmaztak a vádlottal szemben, majd előállították.