Röntgen berendezések cseréjére készül a Kanizsai Dorottya Kórház

Az intézmény egy C – íves OEC 7700 Series sebészeti képerősítő röntgen berendezés és egy digitális röntgen gép helyett szeretne pályázat keretében újakhoz hozzájutni.

A jelenleginél energiatakarékosabban működő berendezések beszerzésére kiírt, 100 százalékban támogatott pályázat célja, hogy az elavult és ez által jelentős energia fogyasztónak tekinthető egészségügyi eszközök cseréjével és helyettük modern, alacsonyabb energia felhasználású berendezések beszerzésével segítse az egészségügyi intézmények energia-megtakarítását.

A Kanizsai Dorottya Kórház két röntgenberendezést szeretne e pályázat keretében lecserélni, mintegy nettó 42 millió forint értékben. A pályázatot augusztus 18-ig lehet benyújtani, az intézmény most annak reményében írt ki gyorsított közbeszerzési eljárást, hogy ekkora már rendelkezik olyan ajánlattal, feltételesen megkötött szerződéssel, melynek birtokában sikeresen vehet részt a korszerűsítési programban. A pályázat egyik fontos paramétere, hogy a megajánlott berendezéseknek a jelenlegieknél minimum 15 százalékkal kevesebb energiát használnak fel.