Sok munkát ad a zalai tűzoltóknak a vihar

00:48 | Bánokszentgyörgy: Egy személygépjármű a település külterületén Szentliszó felé haladva, a heves esőzés miatt az útra került nagy mennyiségű sárban elakadt. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és biztonságos útfelületre vontatták a gépjárművet, ami folytathatta útját. Személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett.

01:22 | Bagod: 76-os főúton a Zalaszentgyörgyi kereszteződésben egy fa dőlt az útra, fél pályán akadályozta a forgalmat. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el a fát az úttestről. Személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett.

 03:23 | Gutorfölde: A település külterületén Rádiháza irányába egy 15 méter magas akácfa dőlt az útra, teljes útzárat képezve. A lenti hivatásos tűzoltók kettő motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát az útról. Személyi sérülés nem történt.

 06:23 | Keszthely: A Szentendrei telep úton egy gesztenyefa letört ága forgalmi akadályt képezett és veszélyeztette a forgalmat. A kesztelyi tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be és távolították el a fát az útról. Személyi sérülés nem történt.

 07:12 | Nagykanizsa: A Városkapu körúton egy fa letört ága rálógott az útra, veszélyeztetve az alatta parkoló autókat és a forgalmat. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak és láncfűrésszel eltávolították a faágat, megszüntetve a veszélyt. Személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett.

 09:02 | Nagylengyel: A település külterületén fa dőlt az úttestre és teljes útzárat képezett. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát az úttestről. Személyi sérülés nem történt.

 09:46 | Nagykanizsa: A Teleki utcában található víztorony tetőszerkezetét megbontotta a viharos erejű szél és a földre kisebb-nagyobb lemezdarabok hullottak. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak. Az épület belsejéből a feljutás a tetőre nem lehetséges, az intenzív széllökések miatt a magasból mentő szert nem lehet megtelepíteni, ezért a területet körbekordonozták. Amint a szél enyhül, megkezdik a tetőszerkezet helyreállítását. Személyi sérülés nem történt.

 10:33 | Zalaegerszeg: A Jókai Mór utcában egy fa rádőlt a parkolóban álló három személygépjárműre. A zalaegerszegi tűzoltók motoros láncfűrésszel és kézi erővel távolították el a kidőlt fát. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár jelentős.

 11:11 | Keszthely: A Csók István utcában egy fa villanyvezetéknek dőlt. Az Eon szakemberei áramtalanítottak, majd a keszthelyi tűzoltók távolították el a fát. Személyi sérülés nem történt.

 11:21 | Tormafölde: A település külterületén egy kidőlt fa képezett forgalmi akadályt, melyet a lenti hivatásos tűzoltók távolítottak el láncfűrész segítségével. Az eset során személyi sérülés nem történt.

 11:35 | Zalaegerszeg: Az Október téren egy fa dőlt az útra és teljes útzárat képezett. A zalaegerszegi tűzoltók avatkoztak be láncfűrésszel és kézi erővel. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

 11:57 | Nagykanizsa: Egy 10 méter magas fa egyik ága vasúti villamos kábelre zuhant, majd kigyulladt. A nagykanizsai tűzoltók a MÁV szakembereinek kiérkezése után közös erővel távolították el a fát, majd egy vízsugárral oltották el az izzó részeket. Személyi sérülés nem történt.

 12:23 | Zalaegerszeg: A Kishegyi úton egy fa letört ága veszélyeztette a forgalmat. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát. Személyi sérülés nem történt.

 12:45 | Zalaegerszeg: A Landorhegyi úton egy fa, kettő parkoló személygépkocsira dőlt, illetve forgalmi akadályt képezett. A zalaegerszegi tűzoltók avatkoztak be láncfűrésszel. Személyi sérülés nem történt. Anyagi kár három autóban keletkezett.

 13:58 | Kerkaszentkirály: A Béke utcában egy telefonoszlop a viharos szél miatt megrongálódott, félig kidőlve rálógott az úttestre, veszélyeztetve a forgalmat. A lenti hivatásos tűzoltók avatkoztak be és eltávolították az oszlopot. Személyi sérülés nem történt.