Súlyos káresemény elhárítási tervgyakorlat Nagykanizsán

2014. március 5-én SKET gyakorlatra került sor a GE Hungary Kft. telephelyén, Nagykanizsán. A feladat végrehajtást a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség ellenőrizte.

A feltételezett szituáció szerint a telephelyen a kén-dioxid tároló helyiségben 1000 kg kén-dioxid kikerült a környezetbe a targoncával történő szállítás alkalmával. A targoncás a pillanatszerűen szabadba kikerült kén-dioxidot belélegezte és rosszul lett.

A gyakorlaton közreműködő dolgozók a súlyos káresemény elhárítási tervben foglaltaknak megfelelően a szükséges elsődleges feladatokat elvégezték, a beavatkozás során közreműködő hatóságokat értesítették. A meghatározott magatartási szabályokat – érintett dolgozók riasztása, a veszélyeztetett terület elhagyása, a gyülekező helyre vonulás – betartották, az előírt cselekvési sort végrehajtották. Szabó István tű. alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő megfeleltre értékelte a gyakorlat végrehajtását. (zala.katasztrofavedelem.hu)