Szeret turkálóba járni? – Próbálja ki az Adomány Pontot is

fel3Ma már a világon közel 8000 üzlet működik azonos alapelven: az adományozni vágyó magánszemélyek, szervezetek térítés nélkül eladásra felajánlják megunt, már nem használt, de mások számára még értéket képviselő, jó minőségű személyes használati tárgyaikat, amit az üzlet vevőköre kedvező áron, valós érték alatt vásárolhat meg.

A vásárló, vásárlásával – miközben kielégíti saját szükségletét, igényét, gyűjtőszenvedélyét – szintén jót tesz, mivel a bevétel az üzlet üzemeltetési költségének – bérleti díj, adók, járulékok, stb. költségek – levonását követően valamilyen jótékonysági, közösségi célra fordítja. Kanizsán az Eötvös téren működik ilyen Adomány Pont, mely 2012-ben másik két zalai társával együtt közel 1 millió forint értékű pénzbeli és tárgyi adományt osztott el a munkájukat támogató szervezetek, helyi intézmények között.

fel1November végétől különleges, egyedi tárgyakkal bővült az üzlet kínálata. Zala megyében három helyen – Bázakerettyén, Kehidakustányban, Magyarszerdahelyen – működik olyan szocioterápiás intézet, amelynek lakói a terapeutáik segítségével és saját ötletességükkel készítenek használati és ajándéktárgyakat, dísztárgyakat, kerámiákat, igazi különlegességeket, s most, az ünnep előtt ezek is megtalálhatók a kanizsai Adomány Pont polcain. Az ezekből származó bevétel 70%-a az intézetekhez jut vissza.

fel2Az Adomány Pont  jóvoltából decemberben a megye kilenc óvodájának félezer gyereke részesül a Mikulás napot megelőzően bábszínházi programban. Az önkéntesek által javasolt óvodák a BuboRéka bábszínház 

előadásai közül választhattak. Az önkéntesek a gyerekek szüleiről sem feledkeznek meg: az óvodások ajándékutalvánnyal lephetik meg szüleiket, melyet Szívós Réka bábszínész ad át  a gyerekeknek Murakeresztúr, Fityeház, Zalaszentgrót, Pókaszepetk, Zalaistvánd, valamint Nagykanizsa és Zalaegerszeg óvodáiban.