Szlovén-magyar vadgazdálkodási munkacsoport alakult (MTI)

A kárpát-medencei régió vadgazdálkodási szakemberei találkoztak Magyarországon, Kaszópusztán szombaton. Az egynapos találkozón részt vettek a Kárpát-medence európai uniós tagállamainak szakemberei, Románia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Csehország és Szlovákia valamint Magyarország vadászati hatóságainak és vadászati szövetségeinek képviselői.

magyar-szlovén vad-beleE találkozó adott alkalmat a magyar-szlovén vadgazdálkodási munkacsoport megalakulására is, mely Kaszópusztán megtartotta első, előkészítő jellegű megbeszélését.

A tárgyaláson többek között téma volt a vadállományok kezelése és az ahhoz kapcsolódó, határon átnyúló állami feladatok összehangolása, ennek érdekében pedig együttműködésre van szükség a két ország között a vadgazdálkodási politikákban, és a vadak okozta károkkal is behatóbban szeretnének foglalkozni. Mindennek azért van jelentősége, mert a közös határok mentén a vadállomány migrációja, vándorlása jelentős, itt gyakorlatilag közös vadállományról lehet beszélni, és hasonló problémákat is kell kezelni mindkét országban.