Szólj a nagyinak, neki is ott a helye! – Idősek II. Kárpát-medencei kulturális és művészeti vetélkedője

Az idősek határokon átívelő kulturális és művészeti Ki-Mit-Tud? vetélkedő igénye az idős emberek részéről fogalmazódott meg, hogy az évtizedek óta bennük felhalmozódott értékek bemutatására egy szélesebb körben legyen lehetőségük.

A Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME) szervezésében indult ismét útjára a 2014. augusztusától 2014. november végéig tartó vetélkedő sorozat. Az országos elődöntő a következő év elején Pécsett, a döntő pedig tavasszal Budapesten kerül megrendezésre.

Zalában tavaly a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete Zala Megyei Tagozata és a Kanizsai Kulturális Központ szervezésében került megrendezésre a nagy sikerű vetélkedő.

 

szime-kimittud-logo_1406705112A meghirdetett vetélkedő lehetőséget biztosít a Kárpát-medence magyarsága mindazon értékeinek a bemutatására és átadására, amelyeket a résztvevő idősebb korosztály az elmúlt évszázadokban összegyűjtött. Az eddig csak kis közösség előtt bemutatott színvonalas produkciók, valamint nívós és minőségi kézműves alkotások most szélesebb körben megyei, vagy akár országos szinten is színpadra kerülhetnek.

A vetélkedők megyénként kerülnek lebonyolításra. A jelentkezés egyik feltétele a legalább 60 éves életkor. Egy-egy induló, akár magánszemély vagy csoport több kategóriában is nevezhet, de kategóriánként csak egyetlen produkcióval kerülhet a területi elődöntőbe. A produkció nevezési díja egyénenként 1000 Ft, csoportban indulók számára 2000Ft.

Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 15.

A hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap határidőre érkeztetése a következő módokon lehetséges:

  • koller.jutka@nagykanizsa.hu
  • postai úton a SZIME Zala Megyei Tagozat 88 Nagykanizsa, Teleki út 19/B címre feladva

A nevezési díj befizetése a SZIME Zala Megye bankszámlájára (OTP 11731001-20134543)

A további részletekről pontos információ található a www.szime.hu honlapján.