Szombati apró tüzek

Reggel a zalacsányi tó mellett egy farakás égett. A keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és a tüzet egy vízsugárral fékezték meg. Anyagi kár, személyi sérülés nem történt.

Délelőtt Zalaszentgyörgyön, a Kossuth Lajos utcában egy személygépjármű letért az úttestről és az árokba csapódott. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és egy műszaki mentővel vonultak. Áramtalanították a járművet. A balesetben egy személy sérült meg, akit a mentők kórházba szállítottak.

Kora délután Nagykanizsán, a bagolai hulladéklerakó déli oldalán megközelítőleg harminc négyzetméteren szemét égett. A helyszínre a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonult. A tűzoltók kettő vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Ugyancsak kora délután Zalaszentivánon a település külterületén a vasúti töltés mellett mintegy kétszáz négyzetméternyi területen száraz aljnövényzet kapott lángra. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók és a zalaszentiváni önkéntesek oltották el a tüzet kéziszerszámok segítségével. Anyagi kár, személyi sérülés nem történt.