Sztárparádé a Filharmónia tavaszi kanizsai koncertjein

ÉLMÉNY + ÉRTÉK, ez a szlogenje a múlt év tavaszán átszervezett, s a decentralizmus ritka és értékes példájaként vidéki, pécsi központtal működő Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft-nek, mely a hevesi Sándor Művelődési Központban tartott sajtótájékoztatón adott előzetest tavaszi kanizsai koncertjeiről.

söndörgöA Tavaszváró Bérlet sztárparádéja február 17-én kezdődik a Söndörgő Együttes fellépésével. A Balkán elfeledett zenéjét – Szerb, sokác és macedón népzenét játszó csapatot a legendás szentendrei szerb Eredics család második generációja alkotja. Mintegy négy évtizeddel ezelőtt indult világhódító útjára a Vujicsics Együttes, élén Eredics Gáborral, aki ma a Zeneművészeti Egyetem népzene tanszakának tanára. A család gyermekei (testvérek és unokatestvérek) gyermekkorukban szívták magukba a szülők muzsikáját, és még gyermekkorukban megalapították a Söndörgőt.

voces8Március 27-én lép a kanizsai közönség elé az angol VOCES8, Nagy-Britannia világhírű és sok évszázados vokális hagyományainak egyik legszínvonalasabb képviselője és őrzője a fiatal VOCES8 énekegyüttes, melynek férfi tagjai a legendás Westminster Apátság kórusában kezdték énekesi pályájukat. A szólista-kvalitásokkal rendelkező nyolc énekes a kórusirodalom öt évszázadából válogatta műsorát, melyben reneszánsz madrigálok, motetták, romantikus kórusok, népszerű feldolgozások váltogatják egymást hangulatos és garantáltan magas művészi színvonalú előadásban. A Grammy-díjas együttesnek ez az első magyarországi turnéja.

nemzetifilhA Nemzeti Filharmonikus Zenekar május 8-án lép fel Kanizsán. Vezényel: Kocsis Zoltán, közreműködik: Kelemen Barnabás (hegedű), Bizják Dóra (zongora) Az ünnepi hangverseny Richard Strauss születésének 150. évfordulója alkalmából adják. A késő-romantika nagy német mesterének, Richard Straussnak 150. születési évfordulója alkalmából ritkán hallható, de csodálatos művekkel tér vissza Kanizsára Magyarország egyik legkiválóbb zenekara. Az Itáliából című szimfonikus fantázia és Az úrhatnám polgár – szvit azok közé a kompozíciók közé tartozik, melyeknek megismertetését és a magyar koncertéletbe integrálását más R. Strauss-művekkel együtt fontosnak tartja Kocsis Zoltán főzeneigazgató.

A Tavaszváró Bérlet ára 6.500 Ft,esetenkénti jegyár: 2.600 Ft.