Tegnap tél volt – hó nem lesz, de jön a kemény hideg

Zalában az összefüggő hótakaró 4-20 centiméter között váltakozik. Intenzívebb havazás a megye déli területein volt, a beavatkozást igénylő jelezések többsége is ebből a térségből érkezett a Tűzoltóság ügyeleteire. A 17 tűzoltói beavatkozást igénylő jelzés egyike sem vonatkozott személyi sérüléssel járó közlekedési balesetre. Zömében forgalmi akadályt jelentő gépjárművek műszaki mentéséhez vonultak a zalai hivatásos tűzoltók. Közlekedési szempontból a Hahót-Fakospuszta között keresztbe fordult kamion és a 61-es úton a bagolai elágazónál elakadt busz és három kamion esetében volt nagyobb fennakadás.

Éjfél után nem sokkal az Országos Meteorológiai Szolgálat Zala megye öt járására (Zalaegerszegi, Nagykanizsai, Keszthelyi, Lenti, Letenyei) másodfokú, narancs riasztást adott ki, míg a Zalaszentgróti járásra elsőfokú, citrom riasztást adott ki hóátfúvás miatt.

A 7.5 tonna feletti tehergépjárművek – M7, 7 sz. útvonalak Letenyei, az M70-es sz. út Tornyiszentmiklósi és a 86-os sz. főút Rédicsi – forgalmára vonatkozóan 2014. január 24-én 16:30 órától elrendelt korlátozást 2014. január 25-én 03:00 órától megszüntették. Továbbra is díjmentes az M7-es autópálya használata.

A korábbi kamionkorlátozást, miszerint Szlovénia és Horvátország felől nem léphetnek be az országba nehézgépjárművek, hajnal 3.00 órától feloldották.

Éjfél óta elállt a havazás a megyében, de még borult, felhős az ég, közepes erősségű északi szél fúj. A főutak latyakosak, sónedvesek, a közlekedés zavartalan.

Ma, szombaton, a Dunántúlon egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, másutt ugyanakkor jobbára erősen felhős vagy borult marad az ég. Dél-nyugaton napközben napos, szeles, hideg időre van kilátás. A hőmérséklet kevéssel 0 fok alatt marad.