Téli felkészülés – lehet, hogy december elején már vizsgáznak

A téli felkészülés végrehajtásának ellenőrzése érdekében közös szemlét tartott ma a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamint a megye valamennyi közútkezelő szervezete. Ennek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemmérnökségein, továbbá Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely és Lenti városok közterületeit fenntartó vállalkozások telephelyein került sor a technikai eszközök ellenőrzésre.

Az ellenőrzés során a téli időjárási körülmények közötti közlekedést biztosító gépjárművek – így például hókotrók és hómarók – műszaki állapotát vették szemügyre a katasztrófavédelmi kirendeltségek szakemberei, hogy azok minden szempontból megfelelnek-e a kritériumoknak.

A téli időszakban a katasztrófavédelem és a közútkezelő szoros együttműködésben áll, a diszpécserszolgálatok, ügyeletek folyamatos kapcsolatot tartanak egymással. A szervezetek vezetői egyetértettek abban, hogy a rendelkezésre álló gépjárművek és eszközök üzembiztonsága megfelelő.

Kedden a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon került sor a téli felkészülést záró koordinációs értekezletre. Az értekezleten a téli időjárással kapcsolatos helyzetek kezelésében érintett vagy abban résztvevő valamennyi szervezet, valamint közüzemi szolgáltató részt vett. Úgy ítélték meg, hogy minden lehetséges lépést megtettek annak érdekében, hogy a rendkívüli téli időjárás során felmerülő problémákat gyorsan és hatékonyan kezeljék.

A meteorológiai előrejelzések szerint hamarosan szükség is lehet a sószórókra, hiszen december első heteiben már akár havazásra is számíthatunk.

(a fotó illusztráció)