TeSzedd! – Kanizsán tucatnyi helyszínen

Ma reggel rekordszámú önkéntessel és minden eddiginél több szemétgyűjtési helyszínen megkezdődött a TeSzedd!országos szemétszedési akció. A hétvégi három nap alatt az ország 1800 pontján gyűjtik, zsákolják önkéntesek a közterületen szétszórt, ott hagyott szemetet. Az akció ebben az évben csatlakozik az Európai Bizottság „Tisztítsuk meg Európát!” kezdeményezéséhez, így holnap, május 10-én 16 európai uniós és 5, a közösségen kívüli országában tartanak egyszerre a TeSzedd!-hez hasonló szemétgyűjtési akciót.

beleNagykanizsán tucatnyi előre meghirdetett helyen folyik az akció, melynek első állomása pénteken reggel a Kanizsa Centrum mögötti terület volt, ahol a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai fogtak hozzá a csalitos, bokros terület rendbetételéhez. Nem volt könnyű dolguk, hisz itt nem oly régen még hajléktalanok tanyáztak, s nem mindennapi mennyiségű szemetet hagytak maguk után.

A Szivárvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai és tanáraik ugyancsak délelőtt a Balatoni úton végeztek „nagytakarítást”, a péterfys diákok iskolájuk környékén gyűjtötték ma a hulladékot. A TeSzedd!, melyhez egyébként bárki csatlakozhat, holnap is folytatódik. Kanizsán a Muskátli utcában, a Kaposvári úton, a Tripammer utcában a temető északi bejáratánál és a Garay utcában is lehet társulni a kezdeményezőkhöz, bárkinek szívesen adnak kesztyűt és zsákot a hulladék gyűjtéséhez.

no images were found