Tettlegesség a nagykanizsai idősklubban – egy idős férfi bántalmazta klubtársát

Egy 70 éves férfi 2014. április 27-én Nagykanizsán az idősek klubjába ment, hogy onnan ebédet vigyen magának. Az egyik klubtag – akivel már volt korábban nézeteltérése,- az éthordók elvételénél segédkezett. A terhelt a sértettet megpillantva, trágár szavakkal hangosan szidalmazni kezdte, és számon kérte, hogy mit keres az ebédosztásnál. A sértett – nem törődve a terhelttel – hátat fordított és elindult az étterem irányába. A terhelt tovább szidalmazta, követte az étterembe, ahol ököllel arcul ütötte, melynek következtében szemüvege a földre esett és a bal oldali lencséje kitörött. A sértett a további tettlegesség megakadályozása érdekében védekezésképpen ellökte magától a terheltet, aki a támadással nem hagyott fel, és a nadrágja övrészéből elővett egy 8-10 cm pengehosszúságú kést, amellyel egy alkalommal a sértett felé szúrt, aki a terhelt kezének elütésével akadályozta meg a további támadást.

Amikor a klub személyzete rendőri intézkedést kért, a terhelt távozott.

A sértett a bántalmazás következtében a bal arcfelének zúzódásával járó 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülését szenvedte el.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság büntette és testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt.