Több mint egymilliárd forint kormányzati támogatás Zalaegerszegnek (MTI)

Mintegy 1,3 milliárd forint, szabadon felhasználható kormányzati támogatást kapott az elmúlt évek rentábilis gazdálkodásának köszönhetően Zalaegerszeg városa – jelentette be Vigh László (Fidesz) országgyűlési képviselő csütörtökön Zalaegerszegen.

A képviselő úgy fogalmazott: a város „jutalmat kapott” azért, mert nem adósodott el.

Vigh László kiemelte, hogy a zalai megyeszékhely a következő évben is rentábilisan tud gazdálkodni, biztosítottak a város működéséhez szükséges feltételek és mindenre jut majd pénz. A támogatási összeget az egészségügyi, közlekedési, oktatási, kulturális intézmények működtetésére használják fel.

Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg polgármestere közölte, az 1,3 milliárd forinttal olyan mértékű támogatást kapott a város, amely lehetővé teszi, hogy nyugodt körülmények között, pénzügyi nehézségek nélkül tervezzék meg a következő év költségvetését.

Elmondta, az összeg nagyobb részét az intézményrendszerek működtetésére, kisebb hányadát pedig fejlesztésekre fordítják.

A polgármester kiemelte, a kormányzati ígéret szerint mindazok az önkormányzatok, amelyek nem adósodtak el, bizonyos döntéseknél elsőbbséget élveznek.