Trükkös kanizsai lopás – a rendőrök vádemelési javaslatot tettek

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság egy 20, egy 35, egy 36 és egy 44 éves férfi ellen szóló vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyben a rendőrök „trükkös lopással” gyanúsítják a négy férfit.

A gyanú szerint 2013. október 10-én 10 órakor a négy férfi közül kettő azzal az indokkal csengetett be egy ház negyedik emeleti lakásba Nagykanizsán, hogy pár száz forintért kést köszörülnek. A 74 éves nő ajtót nyitott a párosnak, majd az egyik konyhakését át is adta nekik, hogy azt élezzék meg. Nem sokkal ezután harmadik társuk is megjelent, aki azt állította a nőnek, hogy csőrepedés van a házban, ezért szeretne körülnézni a lakásában. A nő végül beengedte a lakásba mindhármójukat. Az idős asszony ugyan gyanút fogott, de amire kitessékelte a hívatlan látogatókat, eltűnt a nappaliban tárolt, közel százezer forint értékű aranyékszere.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság nyomozói a három elkövetőt és az autóban várakozó negyedik társukat a nyomozás során beazonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését tagadták, közülük hárman azt mondták a rendőröknek, hogy valóban jártak a városban, és pénzért kést is éleztek, azonban nem loptak el semmit.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a négy ercsi férfi ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt a nyomozási iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.