Ünnepi program a névadó Péterfy Sándor tiszteletére

A névadó halálának 100. és az intézmény elnevezésének 30. évfordulója alkalmából megemlékező programot rendeznek pénteken Péterfy Sándor Általános Iskolában.

Péterfy Sándor sírja a Kerepesi temetőben (wikipédia)

Péterfy Sándor sírja a Kerepesi temetőben (wikipédia)

Délelőtt Péterfy Sándor pedagógiai munkásságáról szóló kiállítás nyílik az iskola aulájában, majd az iskola diákjai, pedagógusai közreműködésével irodalmi összeállítás, jubileumi műsor tiszteleg a 19. század második felének híres pedagógusa előtt, aki Vas megye szülötte, de Kanizsán is dolgozott. Ennek valós bizonyítékaként is szolgálnak azok a dokumentumok, melyeket erre az alkalomra az Evangélikus Gyülekezet adta kölcsön, s melyekben Péterfy Sándor saját kezű feljegyzései is megtalálhatók. Az emléknap szakmai részében szó lesz Péterfy Sándornak az egyházak oktató-nevelőmunkájáról alkotott véleményéről, a szülőfaluval, Nemescsóval fenntartott 13 éves kapcsolat

történetéről is. A névadó emléktáblájának megkoszorúzásakor Deme Dávid evangélikus lelkész mond köszöntőt. A délutáni, Péterfy Sándor pedagógusi munkásságát taglaló előadások után kora este „Emlékképek” címmel az iskola már nyugdíjas tanárai idézik fel az elmúlt 37 év emlékezetes momentumait.