Vádemelés a Csapiban 19 éve elkövetett emberölés miatt

Alig múlt 18 a zalai férfi, amikor előre kitervelten, nyereségvágyból fejbe lőtte és kirabolta partnerét. 

A terhelt középiskolás korában ismerkedett meg a sértettel, akivel közeli kapcsolatba került, többször tartózkodott annak csapi lakásán. A terhelt elmesélte barátjának a férfivel való kellemetlenné vált kapcsolatát, anyagi körülményeit, aki azt javasolta, hogy meg kell ölni, műszaki cikkeit, vadászfegyvereit és Lada Niváját el kell hozni, és az ezek értékesítéséből befolyó összegen pedig osztozzanak meg. Ezt követően néhány nappal a terhelt átvett tőle egy azonosíthatatlan, légfegyverből átalakított fegyvert két lőszerrel.

A terhelt 1996. április 5-én az utazótáskájában elhelyezett töltött fegyverrel a sértett csapi házába ment, és megvárta, hogy a vacsora után a sértett elalszik. Ekkor elővette a fegyvert, a sértettet halántékon lőtte, aki ennek következtében elhunyt.

A terhelt ezt követően kivette a fegyverszekrényből a sértett sörétes és golyós fegyverét, majd a színes tv-vel, videomagnóval, két gumiabronccsal, és egy fényképezőgéppel együtt berakta a sértett Lada Nivájába.

A gépkocsival Berzence külterületére hajtott, ahol a Ladát bezárt állapotban elhagyta.

Másnap a gépkocsit a barátja segítségével Vízvárra vitték, elrejtették, később szétbontották, a vagyontárgyakat értékesítették, a sörétes lőfegyvert pedig elásták.

A Zala Megyei Főügyészség a terhelt és társa ellen előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Törvényszéken.