Változik a kidobott fenyők elszállításnak rendje! Itt az idei szelektív kisokos!

Ma még csak egy-két helyen lehetett kidobott fenyőfát látni a városban, de még néhány nap, s Vízkereszt után tömegével kerülnek utcára, a díszüket vesztett fenyők. Az elszállításukért felelős Futurus-Pannonia Kft. idén új rend szerint, a bio hulladék gyűjtéséhez kapcsolva végzi a város „fenyőtlenítését”

A Társaság közleménye:

„Értesítjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2017-ben új rendszerben történik a karácsonyi fenyőfák begyűjtése Nagykanizsa város területén.

A bio hulladékgyűjtésbe bevont városrészekben a biogyűjtés napján, január 1-től február 24-ig, heti rendszerességgel szállítjuk el a házak elé kihelyezett fenyőket. Kérjük úgy elhelyezni, hogy a közúti forgalmat ne zavarják, illetve ne legyen rajtuk karácsonyfadísz és szaloncukorpapír. Csak a bio szállítási naptárban az Önök utcájához megadott napon kérjük kihelyezni a fákat.

 A társasházi övezetekben hétfői és csütörtöki napon szállítjuk el a kidobott fenyőket, szintén heti rendszerességgel, január 1-től február 24-ig. A társasházban élőket kérjük, hogy a vegyes hulladék gyűjtésére rendszeresített edényzetek mellé, lehetőleg zöldterületre, vagy a szelektív szigetek mellé a zöldterületre helyezzék el a fákat, szintén karácsonyfadísz és szaloncukorpapír-mentesen.

A belváros frekventált területeit a bio gyűjtési nap (kedd) mellett a hét többi napján is figyelemmel kísérjük a közlekedés zavartalansága miatt, de kérjük a belvárosban élőket is a biohulladék gyűjtési nap (kedd) előnyben részesítésére.”

Az alábbi táblázatból kiolvasható, hogy 2017-ben mikor gyűjtenek biohulladékot a városban, illetve az is, hogy egyes napokon mely kanizsai utcákat járja a gyűjtő jármű.

szelektiv-kisokos-szallitasi-rend-2017-1

bio-kuka-szorolap-2016-12-19-2

Hogy teljes legyen a kép, megjelent az idei évre vonatkozó szelektív szállítási rend is. Íme:

szelektiv-kisokos-szallitasi-rend-2017-1

Érdemes letölteni!