A város léptékének megfelelően szerepelünk az aktuális adóslistán

A NAV ismét közzétette a legnagyobb tartozók listáját. Azon magánszemélyek és egyéni vállalkozók sora, akik több mint 180 napja 10 millió forintnál nagyobb összeggel tartoznak, közel 4000 nevet tartalmaz, azaz csak ennek a körnek a „sara” veri a 40 milliárdot. A gazdasági társaságok listáján 1624 olyan cég szerepel, melyek adótartozása 100 millió feletti.

Ezen a listán mindössze 3 nagyadós kanizsai céget találtunk, s ez fele annak, mint amennyit a statisztikai átlag „indokolna”. Mindhárom társaság felszámolás alatt van, azaz a hitelezők csak arra számíthatnak, hogy az esetleges vagyonból jut nekik valami, majd ha már az állam hozzájutott a saját részéhez, azaz a több mint 100 milliós adótartozáshoz.

A magánszemélyek listáján 26 kanizsai címre bejelentett személyt találtunk, ez kb. 20 százalékkal több, mint amennyit Kanizsa mérete indokolna. A listán van néhány a városban közismert név is. Érdekesség, hogy két házaspár is van azon kanizsaiak között, akik magánemberként halmoztak fel ilyen nagy hátralékot. Feltűnő, hogy ezek, a tartozásból megítélhetően nem kis jövedelmű emberek hivatalosan jobbára a keleti városrészben, lakótelepi lakásban laknak. De van köztük olyan is, aki címe szerint a város egyik leglepusztultabb részén, a Dózsa György utcai „Citrom szigeten” tengeti óriási adótartozással terhelt életét, illetve oda van bejelentve.

Ha valakinek van kedve aktuális adós névsorokat böngészni, itt megteheti:

http://www.nav.gov.hu/nav/adatbazisok/adoslista/hiany_hatralek/magan180nap.html

http://www.nav.gov.hu/nav/adatbazisok/adoslista/hiany_hatralek/nemmagan180.html