Véres rémtörténet Pacsán – megölte, majd feldarabolta 17 éves szeretőjét az egykori pacsai körzeti orvos

Tettét követően a Borsodból származó, Pacsára Nagykanizsáról költöző dr. Susszer Frigyes a zalaegerszegi Arany Bárány Szálló egyik szobájában 32 ampulla morfiumot, 14 ampulla Domopont, 2 ampulla Sevenalt és 3 ampulla Domatrint fecskendezett magába. Ez az adag hat emberrel is végzett volna, Susszel mégis még 5 napig élt, és végül a mérgezés miatti kétoldali tüdőgyulladásba halt bele a zalaegerszegi kórházban.

Szörnyű tettére egy véletlen nyomná derült fény. A balatonberényi Halászcsárda mögött egy helyben lakó asszony egy bádogkannát talált. Amikor fia segítségével felnyitotta, kiderült, hogy abban szakszerűen feldarabolt emberi maradványok vannak. A nyomozás több kanyaron és tévedés nyom  követésén keresztül jutott el a feleségével és 17 éves nevelt lányával, Tótpál Jolánnal Pacsán praktizáló körzeti orvoshoz, akinek öngyilkossága után átkutatott lakásán egyértelmű, bizonyító erejű nyomokat, eszközöket találtak.

Mielőtt az olvasó elkezdene az interneten vagy más módon további információkat keresni a kegyetlen esetről, rögzítsük: az eset még 1958-ban történt, de körülményei annyira felkavaróak voltak, hogy még az akkori, kizárólagos helyi sajtónak számító Zalai hírlap sem tudósított róla.

De ha ide (http://multkor.hu/levagott-fej-fesu-es-nehany-szal-virag—darabolos-remdrama-1958-bol-20160630 ) kattint, kaphat még némi plusz információt. A történet minden apró részletével viszont csak akkor ismerkedhet meg, ha megvásárolja a Múltkor Történelmi Magazin nyári számát.