Viszlát Ballagók!

De tényleg! Remélem, látjuk még egymást.

Nem csak úgy általában, valahol, valamikor majd összeakadunk, hanem itt Kanizsán találkozunk még.

Tudjuk, hogy sokan közületek már eleve eldöntötték, hogy olyan pályát választanak, melyhez ez a város nem tud helyet adni. Itt nem keresnek atomfizikust, gyógyszer kutatót és autótervezőt sem – még. Mint ahogy a hajóácsoknak és a pilótáknak sem terem itt sok babér. Persze remélem, hogy velük is találkozunk még alkalmanként, amikor néha hazatérnek, s beszámolnak sikereikről, gondjaikról. Előre is sok sikert!

Ez a „viszlát” most azoknak szól, akik azt tervezik, hogy iskoláik elvégzése után ide akarnak visszatérni, itt akarnak élni, érvényesülni. E mögött a „viszlát” mögött az a remény van, hogy aki ebben a városban képzeli el a jövőjét, talál magának itt kapaszkodót. Az a remény van, hogy, hogy amikor vissza akarna térni, nem azt kérdik tőle, hogy kik állnak a háta mögött, s miként gondolkodik a világról, hanem azt, hogy mihez ért, s talán még válogatni is a tud a jobbnál jobb lehetőségek között.

Tehát „viszlát” egy olyan Kanizsán, mely nem csak nevében és a mostanság sokat emlegetett szlogenben nagy, hanem akkor is, amikor a valódi érvényesülés lehetőségéről, a biztonságos jövőről beszélünk. Nekünk, akik maradunk, bőven van még mit tennünk ezért. Igyekszünk.

Viszlát!