Wellness-részleggel bővült a Napfény Üdülőszövetkezet Zalakaroson

hotelnapfeny4A mintegy 165 millió forint összköltséggel megvalósult beruházáshoz pályázaton 50 millió forint uniós támogatást nyert el a szövetkezet. A tagok beruházást támogató, valamint előre hozott fenntartási költségeik befizetéseiből mintegy 95 millió forinttal járultak hozzá a beruházáshoz, a fennmaradó 20 millió forintot pedig hitelből fedezték – közölte az igazgatóság elnöke az MTI-vel.

Bánsági Györgyné elmondta: felújították a három épületből álló, folyosóval összekötött komplexum külső és belső környezetét, két élménymedencével több mint 400 méter alapterületű termálvizes medencét építettek ki. Családbarát környezetet hoztak létre, a vizet például a korábbi klóros eljárás helyett környezetkímélő hidrogén-peroxidos eljárással tisztítják, így a medence babaúszásra is alkalmas.

Az 1983-ban alakult Napfény Üdülőszövetkezet több mint 1500 taggal működik Zalakaroson, a tagság 57 százaléka az elmúlt 10 évben csatlakozott a szövetkezethez.

A tagok évente váltakozó időpontban, 2-4 hetes üdülési jogot vásárolnak, az apartmanokat más-más évszakban veszik igénybe. Az üdülő használatért a tagok fenntartási díjat fizetnek.

Az elnök tájékoztatása szerint a nonprofit szervezetként működő szövetkezetek a tagdíjak mérséklése érdekében az apartmanok 25-35 százalékát szállodaként működtetik, így a szálláshelyeket szabadon tudják értékesíteni.

Az üdülőszövetkezetek meghatározó szerepet játszanak az idegenforgalomban, a belföldi vendégéjszakák 8-9 százalékát jelentik – hangsúlyozta Bánsági Györgyné.