Zaklatásba torkollott a féltékenység

A volt férj egyre jobban durvuló módszerekkel próbálta a kapcsolatát visszaállítani. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a Zalaegerszegi Járásbíróságon zaklatás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene.

A negyvenéves terhelt és a sértett házastársak voltak, kapcsolatukból közös gyermekük született. Ezt követően megromlott a viszonyuk, a sértett nehezen viselte a terhelt kiszámíthatatlan, agresszív magatartását. A sértett végül elköltözött a terhelttől, majd 2013. februárjában a bíróság felbontotta házasságukat.

A terhelt a válást, illetve a kapcsolatuk megszakadását nem tudta elfogadni, a sértettet vissza akarta szerezni, ezért több alkalommal is kérte, hogy menjen vissza hozzá. A végleges visszautasítást követően a terhelt már csak arra törekedett, hogy volt házastársát gyötörje. Ennek során 2014. április elejétől két és fél hónap alatt mobiltelefonjairól rendszeresen, a késő esti időszakban is, összesen 1450 esetben próbált meg kapcsolatot teremteni a sértettel. Amikor a terhelt tudomást szerzett volt felesége új párkapcsolatáról, még agresszívabbá vált, és veréssel fenyegette őket. Kijelentette – amit SMS-ben is megerősített –, hogy kezüket-lábukat eltöri, nyomorékká teszi őket. Ezután a terhelt 3 alkalommal egy közösségi portálon keresztül már öléssel is megfenyegette őket.

A terhelt 2014 júniusának közepén a zalaegerszegi kórház bejáratánál rátámadt a volt házastársára és a párjára. A dühöngő terheltet csak egy magát szolgálatba helyező rendőr, és a kórház biztonsági szolgálata tudta megfékezni.

A volt férj még aznap délután az egyik Zalaegerszeg – landorhegyi parkolóban újra próbálkozott.

Miután a személygépkocsival érkező sértettek – a kocsiban volt a 3 éves gyermek, és a volt feleség édesanyja is – megálltak, az ott már várakozó terhelt azonnal a vezető oldali első ajtajához futott, és próbálta azt feltépni. A sértett az ajtókat belülről bezárta, amitől a volt férj még idegesebb lett, és azt ordította, hogy megöli őket.

A cselekménynek rendőri intézkedés vetett véget. A sértettekben a terhelt fenyegetései komoly félelmet keltettek.