Zalabér – cannabis termelés nagyüzemi módszerekkel

A Zalaszentgróti Rendőrőrs körzeti megbízottja 2016. augusztus 12-én Zalabéren, egy hétvégi házhoz tartozó bekerítetlen területen, egy nagy és egy kisebb méretű fóliasátrat vett észre, amelyben nagy mennyiségű cannabisnak tűnő növényt találtak.

A szemlebizottság és a szakértő megállapította, hogy a két professzionálisan kialakított öntöző- és szellőztetőrendszerrel ellátott fóliasátorban, összesen 1029 tő cannabis sativa növény található. A kábítószer termesztéséhez használt eszközöket a rendőrök lefoglalták.

A nyomozók a helyszínen három fiatal férfit értek tetten, negyedik társukat, aki szintén aktívan részt vett a termelés megszervezésében, a beszerzésekben, továbbá a termőhely kialakításában 2016. augusztus 24-én Budapesten fogták el.

A fiatalemberek kihallgatásuk során részletes beismerő vallomást tettek, elmondták, hogy a kender növények termesztéséhez szükséges eszközöket Magyarországon vásárolták, a magokat külföldön szerezték be, a kábítószert pedig el akarták adni.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a 21 éves és 25 éves jászapáti, valamint a 24 éves és 26 éves budapesti testvérekkel szemben kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Zala Megyei Főügyészségnek.