Zalai tűzoltónapló – 2013. november 26.

08:20 | Nagykanizsa: A Csengery úton egy kétemeletes társasház kéménye meglazult, megdőlt s a viharos szélben balesetveszélyt jelentett a ház előtt lévő járdán közlekedőkre és buszmegállóban tartózkodókra. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók a kémény meglazult, omló részeket elbontották, ezzel megszüntetve a balesetveszélyt.

09:35 | Lenti: A Máhomfai úton egy családi ház tetőszerkezete égett. A helyszínre a Lenti Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval, valamint az igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata vonult. A tüzet két vízsugárral eloltották.

 09:57 | Sümegcsehi: Az általános iskola udvarán lévő 15 méteres fenyőfa veszélyesen megdőlt, amely veszélyeztette a diákokat. A műszaki mentéshez a  keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak.

 12:39 | M7-es autópálya: Az M7-es autópálya 193-as kilométerszelvényénél Letenye irányába egy személygépjármű az árokba hajtott. A helyszínre a Zalakarosi Katasztrófavédelmi Őrs vonult. A tűzoltók a járművet áramtalanították. A balesetben a jármű vezetője sérült meg súlyosan, őt a mentők kórházba szállították. A műszaki mentésnél a Szőkedencsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is részt vett három fővel.