Zalai ügyeleti hírek – cserbenhagyás, szénmonoxid mérgezés (MTI)

Szén-monoxid-mérgezéssel szállítottak kórházba egy asszonyt szombat este a Zala megyei Szepetnekről – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján vasárnap.

A mentőszolgálat a tűzoltók segítségét kérte, miután a település egyik családi házából szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt riasztották őket. Bangó Szilárd, a zalai katasztrófavédelem helyettes szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a házban egy házaspár lakik, a férj telefonált, mert felesége a fürdőszobában rosszul lett. A helyszínre érkező nagykanizsai tűzoltók a mérgező gázt a fürdőszoba átszellőztetésével távolították el.

 

Segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről egy ismeretlen autós vasárnap hajnalban Zalaszentgróton, miután elütött egy 22 éves férfit. Az áldozat meghalt – közölte a rendőrség honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A zalaszentgróti Gyár utcában történt esetről egy arra járó férfi tett rendőrségi bejelentést. Az egyelőre ismeretlen autós ugyancsak nem ismert színű és típusú járművével segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.