Zalakaros – szombaton nyit a strand, nyáron jön az Adrenalin Csúszdapark

Hagyományokhoz híven a május 1-i hétvégén nyit a Zalakarosi Fürdő szabadtéri strandja.  A tradíció szerint Novák Ferenc, Zalakaros város polgármestere, valamint Krampek Mihály, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója pezsgővel köszöntik az első érkező vendégeket a Dísz tér felőli nyári bejáratnál. Lollo és Bernie, a Neckermann Kid’s Club nemzetközi kabalafigurái vidám gyermekprogramokkal hivatalosan is megnyitják a 2016-os nyári strandszezont.

 A fürdő a főszezonban közel 5500 m2 vízfelülettel, hullámmedencével, csúszda együttessel, termálvizes családi medencékkel, kültéri-és beltéri élményfürdővel, a Vízipók-Csodapók gyermekvilággal, Lollo és Bernie Kid’s Clubbal, gyógyvizes medencékkel várja időjárástól függetlenül a látogatókat.

 Krampek Mihály vezérigazgató elmondta: az elmúlt időszakban a strandi medencék felkészítését és karbantartásait végezte el a fürdő, ez gépészeti karbantartást, burkolat javításokat jelent, de rendbe tették a strandi közlekedő útvonalakat, járdákat is. Ellenőrizték a vizesblokkokat, a szükséges javítások itt is megtörténtek. A fogadóépület is nyitásra kész, az előkészületek ütemezett programterv szerint befejeződtek. Rendezetten várja a vendégeket a fürdő parkja is, hiszen a fűnyírás, a szelektív permetezés, a fák karbantartása, élősködőktől történő megszabadítása, gallyazása, a veszélyes ágak levágása ugyancsak megtörtént a nyitásra. Teljes biztonsággal használhatók a csúszdák és a gyerekjátékok, melyről a megfelelő minőségi tanúsítványok is rendelkezésre állnak.

A fürdő a látogatottsághoz, a vendégek igényeihez és az időjárási viszonyokhoz igazítva adja át a medencéket a vendégforgalomnak: április 30-tól 9-19 óráig üzemel már a sportmedence, a strandi gyógyvizes medence, a családi medence, valamint a mellette található termálvizes medence. A gyógykertet már húsvét óta használhatják a látogatók, az elszigetelt, csendes terület, a megnyugtató és rendezett környezet nagyon népszerű a vendégek körében.

A Vízipók-Csodapók mesestrand és a hullám medence előreláthatólag júniustól üzemel, ehhez azonban az időjárási viszonyoknak megfelelően rugalmasan tudunk alkalmazkodni. A nyári időszakban ismét képzett animátorok foglalkoznak majd a gyerekekkel, akiket a Neckermann égisze alatt működő Lollo és Bernie Kid’s Club vár a kedves mesefigurákkal.

A nyár nagy dobása a fürdő új, extrém élményelemeket felvonultató Adrenalin Csúszdaparkja lesz, melyet június elején vehetnek birtokba az izgalmakat kereső fürdőzők. A nagyszabású fejlesztés hiánypótló a szolgáltatások körében, hiszen a 14 év feletti korosztály számára kínál felejthetetlen szórakozást.

A strandnyitásra hivatalos Puchheim város küldöttsége is, akikkel az idén Zalakaros 25 éves testvérvárosi kapcsolatot ápol.