Zsarolás miatt kell felelnie a nagykanizsai nőnek

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A gyanú szerint egy 36 éves nagykanizsai nő 2013 júliusától több hónapon keresztül zsarolt és arra kényszerített egy 42 éves szintén nagykanizsai asszonyt, hogy fizessen neki havonta több ezer forintot, amennyiben ennek nem tesz eleget, akkor a jelenlegi élettársát és családját anyagilag és erkölcsileg is tönkreteszi. Ennek megfelelően a megfélemlített asszony több alkalommal is fizetett a nőnek.

A nagykanizsai rendőrök a 36 éves zsarolót gyanúsítottként hallgatták ki, aki a terhére rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerte el, azzal védekezett, hogy a megzsarolt nő közvetítő szerepet töltött be ő és volt élettársa között, a pénzt a közös gyermekük neveléséhez kérte, és azért a nővel beszélt, mert volt élettársa elzárkózott a fizetéstől. A nő elmondása szerint nem tartották be a megbeszélteket a gyerektartással kapcsolatban, ezért az elmaradás miatt kereste fel minden hónapban a másik nőt.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya L. Sándorné ellen zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.(police.hu)