Kanizsai szakács sikere a Pécsi Aranytányéron!

Dianiska Dániel a rábapatyi Ristorante Lupo éttermet képviselve aranyérmet nyert a már komoly hagyományokkal bíró dél-dunántúli versenyen. Dianiska Dániel 2002-ben végzett a Thury György Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskolában, korábban a kanizsai Régi Mozi Étterem csapatát erősítette. A versenyen segítője ifj. Beck Gábor volt.

Az „Aranytányér” elnevezésű megmérettetést – melyen idén 8 csapat indult – a bikali Puchner Kastélyszálló és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Pécs és környékéhez tartozó regionális szervezete közösen szervezte, a régió szakácsversenyének a hétvégén a Puchner Kastélyszálló adott otthont. Az előzetesen megfogalmazott elvárás, javaslat az volt, hogy a három fogásos menüben szerepeljen sütőtök és tészta.

Dianiska Dániel győztes menüje:

Előétel: Parajjal és fürjtojással töltött tanyasi nyúl salátaágyon, konyakos sütőtök öntettel és füge-balzsam krémmel
Főétel: Rozéra sütött sertésszűz zöldfűszeres morzsában és fűszeres lében párolt sertéspofa, vargányás dödölle tallérokkal, brokkoli pürével,vajban forgatott zöldségekkel
Desszert: Fehércsokoládés-málnás máktortácska Grand-Marnier bonbonnal

(A írás fölötti kép csak illusztráció, a hétvégi rendezvényről hamarosan fotókat is láthatnak a 8800.hu –n)