Dianiska Dániel most is lefőzött mindenkit!

A 2002-ben a Thuryban végzett ifjú szakács, aki jelenleg a rábapatyi Bistrorante 84 konyháját vezeti, ismét megmutatta mire képes. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Pécs és Környéke Regionális Szervezete hétfőn tartotta hagyományos „Kreativitás a konyhaművészetben” versenyét, melyen 7 meghívott szakács páros mutathatta be tudományát.

Dianiska Dániel és Beck Krisztián

Dianiska Dániel és Beck Krisztián

Dianiska Dániel segítője ismét az ugyancsak kanizsai Beck Krisztián volt. Daniék eddig három alkalommal indultak a versenyen, két alkalommal végeztek második helyen. Idén pedig – már ami a pécsi versenyt illeti – a csúcsra értek, megnyerték a szakmai körökben elismert megmérettetést.

Dianiska Dániel a verseny után a 8800.hu-nak elmondta: örül az újabb sikernek, de most már új kihívások után néz. Arra készül, hogy benevezzen –erre bíztatták a pécsi zsűri tagjai is – a veszprémi Chef Challenge-re, mely már kapuja a legjobb szakácsok versenyeinek.

Ha valakinek így szerda táján már azon jár az esze, hogy mit főzzön a hétvégén, nos itt van Dániel győztes menüje:

Az előétel

Az előétel

Előétel: Füstölt vajhalfilé tengergyümölcseis ravioli, fehérboros halhabbal

Főétel: Mandulakéregben sütött sertés szűzpecsenye, rozé libamellfilé áfonyás barnamártás, parajos gombafelfújt és francia lecsó (cikk feletti fotó).

Desszert: Epres tiramisu