180 év társastánc Nagykanizsán – mától új kiállítás a Kiskastélyban

Az Eraklin Táncklub Egyesület az idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Ez alkalomból programsorozatot szerveznek, amelyben számos különböző jellegű eseményre kerül sor, de mindegyik az alap tevékenységükhöz, a táncsoporthoz, és a tánckultúrához kapcsolódik, ezzel is ünnepelve folyamatos működésüket.

E programsorozat egyik kiemelkedő eseménye a 180 év Társastánc Nagykanizsán című időszaki tánctörténeti kiállítás. A nagykanizsai Thúry György Múzeummal együttműködve az egyesület országosan is páratlan tárlatot készített városunk társastánc történetéből. Az 1835-től napjainkig eltelt időszak társastánc életét, írásos, tárgyi, nyomtatott, vizuális és audiovizuális anyagokon keresztül mutatja be a Kiskastélyban. A kiállítás a 19. századtól a két világháború közti időkön át a szocializmus évein keresztül, napjainkig végigköveti a társastánc kanizsai fejlődését, melynek utolsó 25 évét az Eraklin Táncklub Egyesület tevékenysége öleli fel.

A kiállítással emléket szeretnének állítani mindazoknak, akik szerves részét képezték Nagykanizsa táncos életének. A tárlatot ma este 18 órakor nyitják meg.