50 éves a Mező

Egykor az iskolában tanító jeles tanár egyéniségek nevét viselő programokkal ünnepli félévszázados jubileumát március végétől a dr. Mező Ferenc Gimnázium.

Az első mezős érettségizők 1965-ben

Az első mezős érettségizők 1965-ben

A gimnáziumban, melyet akkor még csak II. számú Gimnáziumnak hívtak, 1964 őszén kezdődött meg a tanítás, azaz az idei az 50. tanév. Már akkor a tanárok között szerepelt Szántó Zoltán, akinek a tiszteletére már évek óta rendeznek kosárlabda emléktornát. Az idei lesz az 50. születésnaphoz kapcsolódó programok nyitánya március 24-én, melyet azután áprilisban a Pék Pálnak emlékének ajánlott szavalóverseny és a Debreczeni Attiláné, az iskola első igazgatója tiszteletére tartandó történelem háziverseny követ. De lesz Fekete Zoltánné Mezős Kézilabda mérkőzés és Cseke Ferenc városismereti séta is. Cseke tanár úrról oly módon is szeretnének megemlékezni a Mezőben, hogy előkészítik új kiadásra a részben személyéhez is köthető, 1984-ben megjelent Nagykanizsa városkalauzt.

Szermek Zoltán

Szermek Zoltán

Szermek Zoltán intézményvezető a program sajtótájékoztatóján elmondta: szeretnék, ha a jubileum sok egykori mezőst is „megmozgatna”. Köreikből várják azoknak a családoknak a jelentkezését, melyekből többen is a gimnáziumban végeztek. A diáklét pillanatait megörökítő fotókat is remélnek az öregdiákoktól, akiknek május végén egy találkozót is szerveznek.

A 8800.hu az ünnepség sorozathoz azzal kíván hozzájárulni, hogy a tavasz folyamán teljessé teszi a mezős tablók gyűjteményét az Ilyenek voltunk rovatban.