ANIMA 10. JUBILEUMI KARÁCSONYI GOSPEL KONCERT

10 év legszebb dalaival várja az együttes a műfal híveit 2013.december. 21-én 19 órára a  Kanizsai Kulturális Központ színháztermében tartandó jubileumi konceretjére.

Felemelő, szórakoztató, kirobbanó spirituális könnyűzene, világhírű gospel slágerekkel. Sztárvendég: Misu, Jota és Norbland. Anima Kórus és Zenekar, Anima Gospel Singers & Band, Anima Kids. Misu – Misurák Tünde, Jota – Andelic Jonathán, Norbland – Bonczók Norbert

Karnagy: Kollonay Krisztina, Művészeti vezető: Kollonay Zoltán

„A tradicionális afro-amerikai zenei stílusban az Anima követendő példa. Az Anima Magyarországon meghatározó együttes.”

 Misu (Misurák Tünde) énekesnő.

anima-korus-es-zenekar-misurak-tunde-misu-10A kiváló hangú színész és énekesnő prózai és zenés darabokból is ismert. Jelenleg a Hevesi Sándor Színház művésze, a George Smoog énekese, és a Misu és a Jazzstepp formáció frontembere, alapítója. Előadásában a George Smoog formáció Life dala az  amerikai Marcie Joy rádióműsorának hála bejárta a világot. „ Azt az állapotot szeretném megteremteni, ahol a zene szabadon áramlik a lelkemből az emberek lelkébe. A gospel zene olyan ajándék, mely örömöt, szabadságot és feltétel nélküliséget jelent számomra.”

 

Norbland (Bonczók Norbert) énekes, dalszerző.

anima-korus-es-zenekar-bonczok-norbert-norbland-08Édesapjától tanulta az alapokat, és a legfontosabb előadóművészi tudnivalókat. Zongorát, jazz-zongorát, és éneket is tanult, azonban az éneklés technikáját mindig egy fokkal ösztönösen jobban érezte, mint az aktuális énektanára. Egyik emlékezetes pillanat életében az volt, amikor egy közös színpadi fellépés során együtt énekelt egy színpadon Bobby McFerrin-nel. „Szeretem a gospelt, megerősít hitemben, erőt ad és megtisztít. Ezt a pozitív érzést szeretném mindenkinek megmutatni.”

 

Jota (Andelic Jonathan) énekes, dal- és zeneszerző.

anima-korus-es-zenekar-andelic-jonathan-jota-07Hatéves kora óta énekel, zongorázik és zenével foglalkozik. Tanulmányait Magyarország után Belgiumban folytatta. Kreatív dicsőítő zenét tanított a budapesti Pünkösdi Teológiai Főiskolán. Rendszeresen koncertezik szólistaként és saját zenekarával soul, gospel, és contemporary gospel stílusban Magyarországon, Belgiumban, Angliában, Írországban, Romániában és Szerbiában. Egy évig Angliában élt, ahol jószolgálati munkát folytatott zenei területen is. Hazaköltözése után jelent meg első szólóalbuma Tiéd legyek címmel, aminek a címadó dalával egy országos dalszerzői versenyen nyert 2012-ben. „Ajándék szeretnék lenni az emberek számára, hogy közvetíthessem Isten végtelen szeretetét, zenével megérintve az emberek szívét.”

 

 

Kollonay Krisztina, a fesztivál díjas Királyi Kórus karnagya.

anima-korus-es-zenekar-kollonay-krisztina-09A gospel élővé lesz és másokat is éltet. Különösen, ha mozgás, koreográfiai és dinamikai irányítással párosul. Dinamikus felszabadult és életigenlő zenei temperamentumával megalapozza, és lendületben tartja a produkciót. Elegáns mozdulataival, zenei kisugárzásával lerázta a dolgok unalmas monotóniáját.

Anima Kids.

anima-korus-es-zenekar-anima-kids-06Az Anima Kids, az Anima Együttes gyermek csapata, ahol fiúk és lányok énekelnek 4 éves kortól. Kollonay Krisztina karnagy vezeti felkészülésüket, és segít nekik abban, hogy megtanulják elmondani érzéseiket és gondolataikat zenével. Megmutatják, hogy hogyan kell őszintén önmagukat adni. Megmutatják a szereplés örömét, és azt a különleges csillogást a gyermeki szemben, melyet a felnőttek soha nem tudnak utánozni, csak csodálni. Az Anima Kids fellépésével ez a csillogás most közkinccsé válik.

 

Kollonay Zoltán zongoraművész

anima-korus-es-zenekar-kollonay-zoltan-06Az Anima Együttesek alapítója, művészeti vezető, ifjú tehetségek, szólisták felfedezője. A Budapesti és Bécsi Zeneakadémián tanult. Magyarországon több zongoraversenynek volt első

helyezettje. Zongorán, szintetizátoron és orgonán adja elő saját darabjait szólóban vagy zenekara kíséretében. Zeneszerzői stílusa híd a klasszikus, görög és a könnyűzene között. Koncertjei a megszokottól különlegesebbek. Varázslatos új zenei élményt adnak ínyenceknek.

„Kollonay igazi világzenész. Sem határok, sem stílusok nem állják útját.” (Napi Ász napilap). Küldetésének érzi a tradicionális afro-amerikai jelmezes gospel stílus megismertetését és megszerettetését Magyarországon, ifjú tehetséget felkarolásával.

 

Mi az Anima?

Az Anima Együttes elnevezése az Anima. Őszinte felszabadult életérzés szabadon szárnyalva szívből, lélekből. Szeretet, zene, gondolat, élmény, feltöltődés, lélektől lélekig.

 

Mi a Gospel?

A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az amerikai vallásos dal, a néger spirituálékból fejlődött ki, de attól élénkebb és ritmizáltabb lüktetésű. Gyakran blues és jazz elemekből táplálkozik. Szólista, kórus, és zenekar adja elő taps, mozgás és hangszerek kíséretével. Boldog, örömteli, felfokozott életérzés, felszabadult érzelmi töltéssel, szavakon túli áradással. A gospel gyakran hangzik fel nemcsak templomokban, hanem hangversenytermekben is. A nemzetközi popzene meghatározó előadói is sokat merítenek e stílus hagyományaiból.

 

A programból:

O, happy day, Amazing, Kum Ba Yah, Give me that old time religion, Go down, Moses, It’s me, oh Lord, Joshua fit the battle of Jerico, Down by the riverside.

Az előadást hang és fénytechnika, koreográfia, gospel jelmezek és színpadi látványelemek színesítik.