Fej vagy írás, vagy….. – Kanizsa Big Band vagy Anima, vagy kórusmuzsika

big bandIgazi zenei csemegék szombaton este. De mert közel egy időben zajlanak, dönteni kell. Tényleg nincs más módszer, csak a pénzfeldobás. Vagy a rohanás a Plakátháztól a Hevesi Művelődési Központig. Ha Kanizsa Big Band szombaton este 6-kor pontosan kezd, akkor annak, aki az ünnep előtt mindkét műfajban szeretne megmártózni, van esélye arra, hogy eléri az ANIMA koncertjének javát.

A Big Band, szokásának megfelelően most is fogad vendéget. Az eredeti program szerint ezúttal Molnár Sándor szaxofonos fellépése színesítette volna a karácsonyi koncertet. De mert időközben lebetegedett a csapat zongoristája, kénytelenek voltak egy beugrót, keresni, s találtak is Gayer Mátyás személyben. Az már csak hab a tortán, hogy beugrik egy kicsit bőgőzni Farkas Norbert is.

gospelAz Anima idei, jubileumi koncertje 7 órakor kezdődik. Az eredetileg kiadott programhoz képest itt is lesz némi változás. Misurák Tünde (Misu) és Andelic Jonathan (Jota) mellett Bonczók Norbert lett volna a harmadik sztárvendég. A egy menedzser közbeszólt, Norbert kapott egy vissza nem utasítható ajánlatot. A helyette beugró művész sem akárki, Stefanidu Janula, a görög Díva. A sztárok mellett a gospel zene ünnepén fellép az Anima gyermek csapata, az Anima Kids, az Anima Gospel Singers & Band is.

Ugyancsak szombaton este hétkor kezdődik a Városi Vegyeskar koncertje a Felsővárosi templomban. Itt is lesz „sztárparádé”, közreműködik az Ifjúsági Vonószenekar Jakobovics Árpád vezényletével, a zongora kíséretet Gölles Martin adja, szólót énekel Schmidt Ágnes és Kardos Eszter. A kórust Vámos Yvette vezényli.vegyeskar