Áramot vezetett a kerítésbe – vádemelési javaslat a 73 éves magyarszerdahelyi férfi ellen

Még 2015. október 11-én reggel egy 37 éves magyarszerdahelyi férfi tett bejelentést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányító Központjába, hogy a szomszédja a kerítésének vele közös szakaszába feltételezhetően áramot vezetett, mivel az izzik és szikrázik az esős időben.

árambeleA főkapitányság nyomozói villamossági szakértő segítségével megállapították, hogy a szomszéd ház lakója, egy 73 éves férfi a melléképületéből egy hosszabbítón keresztül a hálózatról 220 Volt áramot vezetett a drótkerítésbe. A szomszédokkal haragos viszonyban lévő férfi gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Az idős ember azt mondta a rendőröknek, hogy csak a sértett kutyáját akarta távol tartani, de tisztában volt azzal, hogy a kerítés megérintése halálos veszélyt jelent a szomszédos házakban élő négy felnőttre és egy 10 éves gyerekre.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a 73 éves magyarszerdahelyi férfi ellen emberölés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldte