Aranygyáros kanizsai lányok

Két bajnoki címet nyertek a Nagykanizsa Zemplén SE versenyzői az október 5-én, Újszászon rendezett lábtoll-labda 18. Serdülő Országos Bajnokságon. A lányoknál a Kunics Réka vezényelte nagykanizsai hármas nyert. Egyéniben Kunics Réka duplázott, így ő lett a serdülő OB legeredményesebb versenyzője.

Kunics Réka, Balogh Eszter, Tukszár Zsófia

Kunics Réka, Balogh Eszter, Tukszár Zsófia

A kanizsai lányok Kunics Réka irányításával játszmaveszteség nélkül lettek országos bajnokok. Előbb két újszászi hármast vertek és jutottak a döntőbe, ahol a pusztaszeri lányok várták őket. Réka igazi csapatkapitánnyá nőtte ki magát a bajnokság alatt, kiválóan szervezte a játékot, és folyamatosan szerezte a pontokat precíz talpalásaival. Társai Balogh Eszter és Tukszár Zsófia is felnőttek a feladathoz, remek labdákkal szolgálták ki az ütőjátékost, és kellemetlen szervákkal kényszerítették alárendelt szerepkörbe az ellenfelet. A döntőt 2:0 (15:8-15:9), arányban nyerték, és állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

Az egyéni kategóriában a főtábla éléről indult Réka, majd újszászi és pusztaszeri ellenfeleken túljutva került a döntőbe, ahol a Tápióbicskeiek kiválóságával, Lőrincz Bettinával került szembe.  A döntőre kissé elfáradt ellenfelét, akit egy sérülés is hátráltatott 2:0-ra verte és szerezte meg a versenyen a 2. míg összesítve a 4. serdülő országos bajnoki címét.

 

Az őszi versenyidőszak folytatásaként október 12-én, Szepetneken találkoznak a lábtollasok a Gyermek Országos Bajnokságon, a Királyi Pál ÁMK tornatermében.