Autót loptak, betörtek, raboltak

Négy bánokszentgyörgyi és egy tótszentmártoni férfi ellen javasolt vádemelést a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, akik autót loptak, betörtek több helyre és más bűncselekményeket is elkövettek Zala megyében.

Az öt fős társaság négy tagja, egy 18, egy 24, egy 25 és egy 36 éves férfi 2013. december 29-én éjfél és 8 óra közötti időben ellopott egy Suzuki Maruti típusú személygépkocsit Nagykanizsán egy lakóház elől. Az elkövetők az autót nem sokkal később egy erdőben szétbontották, majd annak motorját beépítették egyikük gépkocsijába. A lopott autóból a veszélyes anyagokat kiengedték, a fel nem használt alkatrészeket pedig az erdőben hagyták.

A társaság három azonos, illetve egy másik, 23 éves tagja 2014. január 23. és 28. között betört egy borsfai lakásba, ahonnan műszaki cikkeket, szerszámokat, parfümöket, hangszereket vittek el, majd közülük ketten egy későbbi időpontban visszamentek az ingatlanba és magukkal vittek két tévét is.

Az öt elkövető felváltva, többnyire kettesével több ingatlanba is betört Nagykanizsán, Borsfán, Bánokszentgyörgyön és Börzöncén, ahova az ablakot befeszítve vagy az ajtót beszakítva jutottak be. A hegyi pincékből élelmiszereket, italokat, konzerveket, a lakóházakból főleg szerszámokat, műszaki dolgokat, egy helyről pedig egy motorkerékpárt vettek el.

A 25 éves bánokszentgyörgyi férfi 2014. február 10-én Borsfa és Bánokszentgyörgy között úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy az általa vezetett gépkocsira egy másik autóra kiadott rendszámtáblát szerelte fel.

Az ügyben elrendelt nyomozás során a rendőrök az öt férfit elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmények elkövetését részben elismerték.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az öt férfi ellen több rendbeli lopás bűntett, egyedi azonosító jel meghamisítása, illetve hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozási iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.