Ékszerre és pénzre „utazott” a kanizsai sorozat-betörő

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság egy 48 éves férfi ellen javasol vádemelést, aki több alkalommal követett el betöréseket Nagykanizsán és a Somogy megyei Gyékényesen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. január 30. és 2014. április 22. közötti időben egy nagykanizsai férfi betört több ember lakásába, ahonnan ékszereket, műszaki cikkeket és pénzt lopott el. A gyanúsított a házakba legtöbbször az ablak vagy az erkélyajtó befeszítésével jutott be. A nagykanizsai nyomozók az elkövetőt elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi otthonában tartott házkutatáskor több eltulajdonított tárgy, valamint néhány doboz lőszer is előkerült. A bűncselekmények elkövetését a gyanúsított csak részben ismerte el.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 48 éves K. Zsolt nagykanizsai lakos ellen többrendbeli lopás bűntett, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett nyomozási iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.